Daikin - a világ legmegbízhatóbb klímája
 

Nemcsak takarékos...

Van egy hatékony, de energiatakarékos klímamegoldás, amelynek titka egy új technológia.

Egyre gyakrabban találkozhatunk a klímatechnika területén a következő kifejezéssel: Inverter. A legtöbb esetben az „energiatakarékos” jelzőt párosítják vele, pedig az inverteres technológiának sokkal több előnye van a hagyományos klímamegoldásokkal szemben:

Maga az inverter nem más, mint egy – gyakorlatilag fokozatmentes – teljesítményszabályozó, azaz egy olyan eszköz, amely alkalmassá teszi a berendezésünket arra, hogy akár a maximális teljesítményének csak egy részét kihasználva, akár 20, 50%-on, vagy teljes kihasználtsággal, akár 100%-on üzemeljen. Mi ennek az eredménye? Sokkal több, mint gondolná:

Akár 40%-al alacsonyabb energiafogyasztás

Igen, az inverteres készülékek rendkívül energiatakarékosak: Átlagfogyasztásuk 30-40%-al is kisebb lehet, mint a hagyományos készülékeké. A titok nem a berendezés névleges teljesítményében keresendő, hanem a hatásfokban, azaz az egységnyi elektromos áram segítségével kapott hűtési teljesítmény mértékében. A hagyományos klímaberendezések teljes kapacitáson, maximális teljesítményük leadása mellett dolgoznak, akkor is, ha a hűtési teljesítménynek csak egy részére van szükség: ilyenkor a berendezés ki- és bekapcsolja a hűtést biztosító kompresszort, és ez jelentős energiafogyasztással jár. Ezzel szemben az inverteres berendezés képes a leadott teljesítményt szabályozni, ezért lehetővé válik, hogy magas hatásfokkal folyamatosan dolgozzon, energiaköltséges ki- és bekapcsolások nélkül, rendkívül gazdaságosan.

Inverteres klímája csendesebb, mint a legjobb feleség

Ha esetleg úgy érzi, hogy klímája nem ad ki egy árva hangot sem, ne hívja rögtön a szerelőt! A teljesítményszabályozáson alapuló inverter technológiának köszönhetően lehetővé válik, hogy a készülék az átlagos 28-30 dBA helyett akár 22 dBA zajszintet produkáljon, mely garantáltan nem zavarja meg az éjszakai álmát. Ilyen alacsony zajszint a berendezésbe beáramló levegő sebességének csökkentésével valósulhat meg, mert a kültéri egység teljesítményét hozzá tudjuk igazítani a beltérin átmozgatott levegő mennyiségéhez. Mivel a legalacsonyabb zajszintre éjszaka van szükség és ekkor a berendezés teljes kapacitásának csak kb 30%-án kell, hogy üzemeljen, az alacsonyabb teljesítményhez igazított átmozgatott levegőmennyiséggel a berendezés képes lesz a megkívánt nagyon alacsony zajszint mellett is tökéletesen hatékonyan dolgozni.

Nincs begyulladt szem, mert nincs huzat

A hagyományos klímák ismérve, hogy a kiáramló levegő hőmérsékletét nagyon nehéz szabályozni: Ezért a szakemberek azt szokták ajánlani, hogy a berendezést a tartózkodási helyünktől minél távolabb helyezzük el a szobában, így a kifújt hideg levegő keveredni tud a helyiség meleg levegőjével.
Az inverteres berendezések esetében lehetőségünk van a kiáramló levegő hőmérsékletének szabályozására: A teljesítmény csökkentésével a befújt levegő hőmérséklete emelkedni fog – egy újabb jó pont!

 


Ha még nem igényelte az Ingyenes online "Klimatizáljon okosan" c. e-bookot itt megteheti », hogy még több hasznos információval gazdagodjon klímavásárlás előtt.

 

Ingyenes helyszíni felméréssel segítjük Önt az életvitelének,
lakásának legmegfelelőbb klíma kiválasztásában.

Szeretné Ön is tudni, hogy egy igazi szakértő milyen klímát ajánlana az otthonába?

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, hogy visszahívhassuk
időpont egyeztetés céljából, vagy hívja a 06-20/364-6082 központi számot!

   

"Tisztelt Medgyesi Úr!

... A klimatizálás lehetőségeiről, alapfogalmairól, a cégek szolgáltatásairól szóló információkat én is az internet útján igyekeztem megszerezni, így sok honlapot felkerestem ebben a témában. A honlap tartalmi és alaki megjelenése, az információk és árak fellelhetősége, a szolgáltatások leírása sokat elárul a cégről. Így találtam többek között a coolklima.hu honlapra, mely információ gazdagságával, logikus felépítésével, részletes technikai leírásával, ármegjelölésével nagyon megnyerte tetszésemet. A kontaktus /email, telefon/ felvételét követően, személyes találkozás, helyszíni felmérés kapcsán meggyőződhettem a hozzáértésről, a rugalmasságról, a megrendelőt „Kiszolgálni akaró” magatartásról. Sok új információt, minden kérdésemre kielégítő választ kaptam. Pontos, a megbeszélteknek megfelelő kezdés, jó képzett kivitelező gárda, tiszta munkavégzés, precíz munka, az egyéni igényeket, a gazdaságosságot is figyelembe vevő hozzáállás- így jellemezném a céget. Sajnos ritka ez manapság!

Üdvözlettel: Dr Németh Lóránd"
"Tisztelt Medgyesi Úr! Örömmel adok visszajelzést Önöknek, mivel az elvégzett munkájukkal nagyon meg voltam elégedve! Kezdettől fogva udvarias, kulturált, ügyfélorientált hozzáállást tapasztaltam Ön és kollégái részéről, és ehhez még pontosan elvégzett jóminőségű kivitelezés is társult. Fontos döntési szempont volt természetesen az is, hogy az általam kiválasztott típust (Daikin split klíma), versenytársaikhoz képest kb. 25%-kal kedvezőbb áron kínálták! Önökről bennem egy professzionális, modern vállalkozás képe alakult ki. Sok sikert kívánok Önöknek a jövőben !

Üdvözlettel,
Ötvös Tamás, Szigetszentmiklós"Ingyenes tanácsadó cikkek
Nélkülözhetetlen információk, amiket a klímával foglalkozó „szakemberek” többsége nem ismer, vagy nem árul el, és ezért elsősorban az ő érdekeik érvényesülnek, amikor Ön a saját otthonába és a saját igényeihez mérten választana...

 • A gyakran használt inverterről röviden.
  Van egy hatékony, de energiatakarékos klímamegoldás, amelynek titka egy új technológia... TOVÁBB »
 • A csendes klíma titka.
  Azaz mitől lehet csendes egy klímaberendezés és honnantól zavaró a hang? ... TOVÁBB »
 • Uri Geller annyit mond: "Mukodj!"
  De aki jó klímát akar, az ennél többre kíváncsi ... TOVÁBB »
 • Nem vagyunk mi finnek!
  Nekik valószínűleg nincs is szükségük FŰTENI IS TUDÓ klímákra ... TOVÁBB »

Segítünk megtalálni az Önnek legjobb klímaberendezést
 • Ismerje meg azt a klímagyártó céget, aki megalkotta a kompromisszumok nélküli légkondicionálást, és minden készülékére büszkén vállal 10 év garanciát, ez talán nem véletlen. TOVÁBB »
 • Ha egyetlen helyiséget klimatizálna, hűtene, vagy fűtene, mert pl. garzonlakásban vagy kis panelban él... TOVÁBB »
 • Ha több helyiséget klimatizálna, hűtene, vagy fűtene, de nem szeretné, hogy a kültéri egységek elcsúfítsák a házát... TOVÁBB »
 • Ha ki tudja használni a 4 irányú kifúvást, mert pl. galériás vagy tetőtéri lakásban lakik és a mennyezeten elfér a klíma... TOVÁBB »
 • Ha Önnek fontos a megjelenés is és hogy érzékszerveit tökéletesen kényeztethesse... TOVÁBB »
 • Ha Ön nem puszta klimatizálást szeretne, hanem igazi légkonicionálást, azaz hűteni, fűteni, szellőztetni, párásítani, levegőt szárítani, tisztítani és szagokat megkötni... TOVÁBB »