Daikin - a világ legmegbízhatóbb klímája
 

A csendes klíma titka

Hűvöset, de csendben!
Azaz mitől lehet csendes egy klíma, és
honnantól zavaró a hang?


Ugye, ez egy fontos kérdés? Tapasztalataim szerint ebben a kérdésben aggódnak a legjobban a tőlem tanácsot kérők, ezért igyekszem objektív képet festeni erről a kérdésről is:

Decibelek bűvöletében

A teljesítmény mellett ezt az értéket biggyeszti oda minden klímagyártó a készüléke adatlapjára. De kérdezzen csak rá: a készüléktől vajon milyen távolságra igaz ez az adat? Kevés helyen kap majd pontos választ, mert a Magyarországon forgalomba hozott készülékek igen jelentős hányadánál a gyártó általában nem adja meg, hogy hol méri a prospektusban megadott zajszintet.

Ezért adok néhány jól értelmezhető támpontot a számadatok értelmezésére:

 • A 40 dBA feletti tartós zajszint már zavarja a mindennapos beltéri tevékenységet
 • Ha egy 35 dBA vagy e feletti készüléket bekapcsol a nappaliban és éppen tévézik, a következő mozdulattal garantáltan a TV távirányítójához nyúl, hogy feljebb vegye a hangerőt.
 • A 30-33 dBA körüli zajszint nem tűnik fel a mindennapos élet normál zajai mellett: egy könyvtár zajszintje kb. 32 dBA.
 • Végül a legszubjektívebb, mégis jelentős tapasztalattal alátámasztott adat: 28-29 dBA felett nem lehet tartósan nyugodt alvást elérni. Az alvás mélyebb szakaszában talán kikapcsolható az ilyen zajszint, de az éberebb periódusokba biztosan behallatszik az alvásba a szélzaj.

Mire lehet odafigyelni, ha nem garantált a készülék feltüntetett zajszintjének eredete:

 • A hőcserélő felületek kialakítása: A berendezés működése közben a levegő apró lemezek csoportján halad át, amelyek lehűtik, vagy épp felfűtik az áthaladó levegőt. Ezeknek a lemezeknek a kialakítása és elhelyezése jelentősen befolyásolhatja a kialakuló zajszintet. Általánosságban elmondható, hogy a legkorszerűbb gyártási eljárásokat alkalmazó gyártók lényegesen kisebb, zajtalanabb és nagyobb hatásfokú lemezfelületet alkalmaznak, mint alacsonyabb árfekvésű versenytársaik. A készülék kiválasztásánál a beltéri egységen ez a szempont nehezen kontrollálható, mert ahhoz szét kellene szerelni, de a kültéri egységen könnyen meg lehet nézni, mert a hőcserélő lemezek kialakítása általában azonos technológiai szinten történik. A magas minőségű berendezéseknél vékonyabb lemezek sűrűbb elhelyezését tapasztaljuk, sok esetben igen apró lemezmintázatok kialakításával, mert ez javítja a hőcsere minőségét. Az egyszerűbb berendezések esetében a lemezek vastagabbak és ritkábban helyezkednek el és az ebből adódó hatásfokcsökkenést jellemzően a készülék méretének növelésével kompenzálják.
 • A befúvási pont és a légterelő lamellák kialakítása: A kiemelkedő minőségű berendezések esetében a befúvó nyílás és a lamellák kialakítása alapos tervezés és gyakorlati mérések alapján optimalizált eredmények alkalmazásának eredménye. Figyeljük meg a lamellán elhelyezett filcszerű anyagot, amely a kiáramló levegő zajszintjének csökkentésére szolgál.
 • A levegő sebessége: Ez az, ami végső soron pálcát tör a csend és a viharzaj között.

Beépíthető, illetve légcsatornázható készülékek

Még egy lehetőség kínálkozik, mely esetben a berendezéshez illeszkedő befúvó és elszívó elemek helyes, jól megtervezett kiválasztásával igen hatékony hangcsillapítás érhető el a klímaberendezés alap zajszintjéhez viszonyítva. Persze azért itt is rendelkezésre állnak az inverter technológia elveit követő berendezések és az Ön optimuma érdekében még a légcsatornás készülékeknél is érdemes átgondolni az ott tárgyalt előnyöket.

 


Ha még nem igényelte az Ingyenes online "Klimatizáljon okosan" c. e-bookot itt megteheti », hogy még több hasznos információval gazdagodjon klímavásárlás előtt.

 

Ingyenes helyszíni felméréssel segítjük Önt az életvitelének,
lakásának legmegfelelőbb klíma kiválasztásában.

Szeretné Ön is tudni, hogy egy igazi szakértő milyen klímát ajánlana az otthonába?

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, hogy visszahívhassuk
időpont egyeztetés céljából, vagy hívja a 06-20/364-6082 központi számot!

   

"Tisztelt Medgyesi Úr! Örömmel adok visszajelzést Önöknek, mivel az elvégzett munkájukkal nagyon meg voltam elégedve! Kezdettől fogva udvarias, kulturált, ügyfélorientált hozzáállást tapasztaltam Ön és kollégái részéről, és ehhez még pontosan elvégzett jóminőségű kivitelezés is társult. Fontos döntési szempont volt természetesen az is, hogy az általam kiválasztott típust (Daikin split klíma), versenytársaikhoz képest kb. 25%-kal kedvezőbb áron kínálták! Önökről bennem egy professzionális, modern vállalkozás képe alakult ki. Sok sikert kívánok Önöknek a jövőben !

Üdvözlettel,
Ötvös Tamás, Szigetszentmiklós"
"Üdvözletem!
A mai napon beszerelték a készüléket. A munkát végző két fiatalemberé minden elismerésem. A minden igényt kielégítő precíz munkájuk előtt le a kalappal. A készülékről a bekapcsolás után megállapítottuk, hogy nem működik : ) Pedig működött.

Egyszóval - nagyon elégedett vagyok. Ha bármelyik ügyfelünknél, ismerősöknél felmerül a klíma kérdés, ajánlani fogom Önöket a figyelmükbe. Az eddigi levelezésünkért köszönetet mondanék, és további sok sikert kívánok a munkájukhoz!

Kiss János"Ingyenes tanácsadó cikkek
Nélkülözhetetlen információk, amiket a klímával foglalkozó „szakemberek” többsége nem ismer, vagy nem árul el, és ezért elsősorban az ő érdekeik érvényesülnek, amikor Ön a saját otthonába és a saját igényeihez mérten választana...

 • A gyakran használt inverterről röviden.
  Van egy hatékony, de energiatakarékos klímamegoldás, amelynek titka egy új technológia... TOVÁBB »
 • A csendes klíma titka.
  Azaz mitől lehet csendes egy klímaberendezés és honnantól zavaró a hang? ... TOVÁBB »
 • Uri Geller annyit mond: "Mukodj!"
  De aki jó klímát akar, az ennél többre kíváncsi ... TOVÁBB »
 • Nem vagyunk mi finnek!
  Nekik valószínűleg nincs is szükségük FŰTENI IS TUDÓ klímákra ... TOVÁBB »

Segítünk megtalálni az Önnek legjobb klímaberendezést
 • Ismerje meg azt a klímagyártó céget, aki megalkotta a kompromisszumok nélküli légkondicionálást, és minden készülékére büszkén vállal 10 év garanciát, ez talán nem véletlen. TOVÁBB »
 • Ha egyetlen helyiséget klimatizálna, hűtene, vagy fűtene, mert pl. garzonlakásban vagy kis panelban él... TOVÁBB »
 • Ha több helyiséget klimatizálna, hűtene, vagy fűtene, de nem szeretné, hogy a kültéri egységek elcsúfítsák a házát... TOVÁBB »
 • Ha ki tudja használni a 4 irányú kifúvást, mert pl. galériás vagy tetőtéri lakásban lakik és a mennyezeten elfér a klíma... TOVÁBB »
 • Ha Önnek fontos a megjelenés is és hogy érzékszerveit tökéletesen kényeztethesse... TOVÁBB »
 • Ha Ön nem puszta klimatizálást szeretne, hanem igazi légkonicionálást, azaz hűteni, fűteni, szellőztetni, párásítani, levegőt szárítani, tisztítani és szagokat megkötni... TOVÁBB »